Onze kwekerij

Krijn Spaan zit al meer dan 50 jaar in het kwekers en hoveniersvak. Het kweken van vaste planten en siergrassen is zijn vak en zijn passie. Vele uren per dag wordt er hard gewerkt aan het creeeren van een goed en breed assortiment vaste planten. Krijn vindt het belangrijk dat er voor de tuinliefhebbers een ruime keuze is. Bij de gemiddelde tuincentra is een standaard assortiment verkrijgbaar, terwijl er zoveel meer is dan dat. In elk soort, bijvoorbeeld de Agastache (de Dropplant) zijn veel verschillende kleuren verkrijgbaar, die ook weer allemaal een andere heerlijke geur verspreiden. Zo is er voor elk beplantingsplan met een kleurenschema wel een mooi exemplaar te vinden. 

Boekjes over oud Kortenhoef
Naast kweker is Krijn Spaan een geboren en getogen Kortenhoefer. Zijn vader Klaas Spaan, is begonnen met het verzamelen van foto’s van oud Kortenhoef en heeft deze tesamen met verhalen gebundeld in een boek. Na zijn overlijden heeft Krijn Spaan deze hobby overgenomen en heeft inmiddels zes boeken uitgebracht. Voor de liefhebbers zijn deze delen te koop op onze kwekerij.

 

Kortenhoefsedijk 171
1241 LZ Kortenhoef
Telefoon: 035-6562171
Open: Woensdag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.
Er kunnen 2 auto’s bij de kwekerij staan en 1 voor de woning van de kwekerij. Als geen plek is, parkeer dan aan de huizenkant van de Kortenhoefsedijk.